YOUNG LIONS

Matt Leines, William Buzzell, Alex Lukas
August 1–October 8, 2006

YOUNG LIONS

Matt Leines, William Buzzell, Alex Lukas
August 1–October 8, 2006

Efter en kritiker-rosad och slutsåld utställning på Roberts and Tilton i Los Angeles för en månad sedan, kommer Matt Leines nu till Stockholm och Loyal.

Med en knivskarp och minutiös penna och pensel fängslar MATT LEINES åskådaren med teckningar av sällan skådad detaljrikedom. Leines inviger oss till en värld befolkad av människoliknande varelser och antropomorfisk natur omgärdad av mytologiska ornament vilka tillsammans författar Leines egna pantheon.

En hängiven pro-wrestling entusiast, Leines teckningar avslöjar ett djup av känslor med stundtals konfrontatoriska motiv. Matt Leines tog examen från RISD (Rhode Island School of Desing) 2002 och har sen dess snabb presterat mycket i sin unga karriär. Bland annat ingår hans verk i Deste Foundation permanenta samling av samtidskonst och han har ställt ut på Deitch Projects, Wrong Gallery och Feigen Contemporary i New York samt Hiromi Yoshi Gallery i Tokyo för att nämna några.

På utställningen Young Lions medverkande även konstnärerna William Buzzells och Alex Lukas med målningar och skulpturer.

1/
Close
Top